bułka w stylu nordyckim 60 g

Bułka w stylu nordyckim 60 g
REF.39040-PL
5.0
Receptura inspirowana kuchnią skandynawską, zrobiona na bazie mieszanki mąk (pszennej, żytniej, gryczanej i pszennej słodowanej) i wyjątkowej mieszanki ziaren (słonecznika, maku, prosa, sezamu, lnu złotego, lnu brązowego). Bochenek o brązowym miękiszu i lekko słodkich nutach słodowych.




Bezpłatny prezent za pierwsze zapytanie
Dostawa w ciągu 3 dni.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
OPIS
Receptura inspirowana kuchnią skandynawską, zrobiona na bazie mieszanki mąk (pszennej, żytniej, gryczanej i pszennej słodowanej) i wyjątkowej mieszanki ziaren (słonecznika, maku, prosa, sezamu, lnu złotego, lnu brązowego). Bochenek o brązowym miękiszu i lekko słodkich nutach słodowych.
ZALETY TEGO PRODUKTU
• Okrągły bochenek wypiekany według wyjątkowej receptury inspirowanej kuchnią skandynawską
• Bochenek zrobiony z mieszanki kilku mąk, czego efektem jest jego brązowy miękisz
• Unikalna mieszanka ziaren zawarta w recepturze zapewnia smak prażonych zbóż
• Częściowo upieczony w piecu kamiennym
Opakowanie produktu

PRZECHOWYWANIE
Warunki przechowywania: Przed spożyciem przechowywać w temperaturze -18°C lub niższej. PO ROZMROŻENIU NIE ZAMRAŻAĆ PONOWNIE. Data minimalnej trwałości: 15 miesięcy
Właściwości fizyczne
Masa jednostkowa w sprzedaży: 60 g
Specyfika
Oznaczenia: Odpowiedni dla wegetarian - Odpowiedni dla wegan
Składniki
Składniki: mąka PSZENNA, woda, mąka ŻYTNIA, nasiona słonecznika 3,1%, ziarna SEZAMU 2,1%, ziarna prosa 2,1%, mak 2,1%, ziarna lnu brązowego 1,2%, ziarna lnu złotego 1,2%, suszony zakwas PSZENNY dewitalizowany, mąka JĘCZMIENNA słodowana, drożdże, sól, gluten PSZENNY, suszona i fermentowana mąka gryczana (mąka gryczana, zakwas (mąka PSZENNA, woda)), suszony zakwas PSZENNY dewitalizowany (mąka PSZENNA, zakwas (mąka PSZENNA, woda)), drożdże dezaktywowane, środek do przetwarzania mąki (kwas askorbinowy), mąka PSZENNA słodowana. Może zawierać śladowe ilości: mleka, orzechów, jaj.
TASTING REQUEST
Jeżeli chcesz skosztować naszych produktów, skontaktuj się z nami.